About Us 2018-07-02T11:22:15+00:00

“Cum ar fi să…?”
“Cum ar fi dacă…?”
“Dar dacă nu pot?“
“Dacă…?”
What if I fall? Oh but my darling, what if you fly? a scris Erin Hanson.
What If I Fly’ (Porcelain Stories) s-a născut din astfel de întrebări. A venit ca un răspuns într-un context în care niciun răspuns nu pare a fi cert, palpabil.
E o invitație la zbor, la a pluti cu încredere în direcția în care ne conduce viața.
Noi suntem Anca Popescu (artist porțelan) și Anca Negescu (manager cultural și curator). Împreună am creat acest brand care spune povești în porțelan.
Bijuteria de artă este maniera noastră de a aduce arta porțelanului aproape de un public mai larg.
Suntem foarte recunoscătoare tuturor prietenilor care ne-au ajutat la acest proiect.
Ciprian Udrescu ne-a desenat logo-ul și tot lui îi aparțin fotografiile cu porțelan de pe acest site. Mulțumim, Ciprian. 🙂
Miluță Flueraș ne-a ajutat să facem filmul de lansare, unde mai mulți prieteni dragi ni s-au alăturat cu mult entuziasm. Le mulțumim tuturor din suflet.

ABOUT US

Anca Popescu a început prin a crea păpuși din porțelan de diferite dimensiuni, gândite ca obiecte de artă în miniatură. Majoritatea doamnelor care le-au văzut au dorit să le poarte la gât. Astfel, sculpturile miniaturale din porțelan au ajuns să aibă dublă calitate: obiect de artă și bijuterie. În timp, creația de bijuterie din porțelan s-a diversificat. Obiectele sunt făcute din porțelan lichid turnat în matrițe. Matrițele sunt executate manual. Unele obiecte, precum și multe detalii, sunt executate manual, fără matriță. Porțelanul este ars în cuptor în 3 etape, ajungând în faza de glazurare până la 1240 de grade Celsius. Este cel mai prețios dintre toate materialele ceramice și este foarte rezistent. Decorat cu aur, platină și/sau culori specifice porțelanului, în funcție de model. Fiecare obiect este unicat. Unele obiecte sunt făcute în ediții limitate, dar nu există două piese identice, fiind făcute manual.

MEET THE TEAM

Anca Popescu, creative director.

Anca Popescu s-a născut în 1983 în București. În 2010 s-a specializat în arta porțelanului, absolvind cursul profesorului Danayl Nikolsen (Bulgaria). Licență (2006) și Master (2008) în arte plastice la Universitatea Națională de Arte din București.

În calitate de artist plastic, Anca Popescu creează atât opere de artă, cât și bijuterii din porțelan, care la rândul lor sunt opere de artă în miniatură.

Anca este reprezentată de către Artfooly Gallery (București), unde a participat la expoziții de artă contemporană cu sculpturi din porțelan.

Anca Popescu

Anca Negescu, CEO. 

Anca Negescu este proprietar și curator al galeriei de artă contemporană Artfooly Gallery, din București. Din activitatea galeriei s-au desprins treptat noi proiecte, cum ar fi magazinul de artă al galeriei, The Slice of Art, sau What If I Fly (Porcelain Stories). Toate aceste proiecte s-au născut din dragoste de artă și din fascinație pentru diversitatea creației.

Anca Negescu

PRESENTATION VIDEO